13 aug
2021

Oznaczanie mykotoksyn i alergenów w żywności techniką ELISA

Webinar 20.08.2021

Szanowni Państwo,

zapraszamy na kolejne bezpłatne szkolenie z cyklu Vademecum Bezpieczeństwa Żywności pt. „Oznaczanie mykotoksyn i alergenów w żywności techniką ELISA”.

Podczas szkolenia zostaną omówione zalety i ograniczenia techniki wykrywania mykotoksyn i alergenów w żywności za pomocą testów ELISA, podstawy teoretyczne reakcji i zagadnienia związane z implementacją metody w laboratorium.

Termin webinarium: 20.08.2021, godz. 12.00. Czas trwania ok. 45 min.

Webinarium poprowadzi Pani mgr inż. Dorota Merlak - absolwentka SGGW, wydziału Technologii Żywności oraz Studium Podyplomowego „Mikrobiologia, higiena i jakość w przemyśle” w PŁ. Przez 12 lat pracownik naukowy Instytutu Przemysłu Mleczarskiego. Współautorka patentów w zakresie drobnoustrojów probiotycznych. Przez wiele lat związana z firmą Argenta. Obecnie pełni funkcję doradczą  z zakresu bezpieczeństwa żywności i diagnostyki mikrobiologicznej kosmetyków. Członek Komitetu Technicznego nr 3 PKN - Mikrobiologia łańcucha żywnościowego.

Uczestnikom na życzenie zostaną wystawione certyfikaty udziału w szkoleniu.

Link do REJESTRACJI

Ilość miejsc ograniczona.

Serdecznie zapraszamy!