Aktualności

Zapraszamy do świata Argenty – w tym dziale znajdą Państwo najważniejsze informacje dotyczące naszej bieżącej aktywności.

3 cze
2022

Konferencja Jubileuszowa

Materiały do pobrania

Historia #Argenty, to #30lat doświadczeń, decyzji biznesowych i ciągłego rozwoju.
Ze względu na ograniczenia związane z pandemią dopiero w tym roku udało nam się spotkać z naszymi Partnerami biznesowymi, Klientami oraz Przyjaciółmi branży na obchodach #30_lecia firmy #Argenta
Było nam niezmiernie miło gościć Państwa oraz współuczestniczyć w merytorycznych wykładach, ciekawych spotkaniach i inspirujących rozmowach. Dziękujemy serdecznie za wszystkie życzenia oraz gratulacje!
Zapraszamy do zapoznania się z materiałami po konferencji!

„ Życie i diagnostyka po pandemii – co poza COVID 19 ”

prof. Mario Plebani – Uniwersytet w Padwie
Clinical laboratories after the COVID-19 pandemic: innovation, quality and patient safety

prof. Luis Maria Huete – IESE Business School
Market shocks; how to avoid the premature death of our business

dr Bert Pöpping – FOCOS
The risk of food fraud in the current geopolitical situation - and how it can be minimized

dr hab. Dorota Zielińska – prof. SGGW
Bakterie probiotyczne i ich rola w utrzymaniu zdrowia człowieka

Janusz Olejnik – FoodFakty.pl
Historia jakości żywności i kultura bezpieczeństwa żywności w Polsce

prof. dr hab. Krzysztof Kwiatek – PIWet
W jakim kierunku zmierzamy w zapewnieniu bezpieczeństwa łańcucha żywnościowego

Magdalena Świderska – GIJHARS
Kontrola jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, z uwzględnieniem zafałszowań żywności

prof. dr hab. Danuta Kołożyn-Krajewska – SGGW
Bezpieczeństwo żywnościowe i żywności a straty i marnotractwo żywności 

dr Agnieszka Szymecka-Wesołowska – FoodLaw
Green claims – oświadczenia środowiskowe w znakowaniu środków spożywczych

prof. dr hab. Krystyna Sztefko – Uniwersytet Jagielloński
Z doświadczeń przeszłości o nieprzewidywalności przyszłości diagnostyki laboratoryjnej

prof. dr hab. Bogdan Solnica – Uniwersytet Jagielloński
Informacja w diagnostyce laboratoryjnej. Gdzie jesteśmy i dokąd zmierzamy?

prof. Waleria Hryniewicz – Narodowy Instytut
Leków Zakład Epidemiologii i Mikrobiologii Klinicznej Diagnostyka mikrobiologiczna filarem szpitalnej polityki antybiotykowej

dr hab Elżbieta Stefaniuk – ProMedica, Ełk
Pandemia COVID 19, dzień po... w medycznym laboratorium mikrobiologicznym

dr n. med Tomasz Kolenda – WielkopolskieCentrum Onkologii Poznań

Zastosowanie biologii molekularnej w diagnostyce onkologicznej

prof. Marzena Gajęcka – Katedra i Zakład Genetyki i Mikrobiologii Farmaceutycznej, Uniwersytet Medyczny
im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu; Instytut Genetyki Człowieka Polskiej Akademii Nauk, Poznań
Nowe protokoły w diagnostyce mikrobiologicznej

Alicja Utracka - Uniwersyteckie Centrum Kliniczne Gdańsk
POCT – dylemat czy przyszłość diagnostyki laboratoryjnej?